Schooldag

Schooltijden

maandag

8:30 – 14:15 uur

 

dinsdag

8:30 – 14:15 uur

 

woensdag

8:30 – 14:15 uur

 

groep 1 en 2 vrij

donderdag

8:30 – 14:15 uur

 

vrijdag

8:30 – 14:15 uur  

 

Start van de dag 
Kinderen zijn vanaf 8.15 uur welkom op het plein. Vanaf die tijd is er ook toezicht.

Om 8.20 uur gaan de deuren open. De kinderen mogen naar hun klas. Groep 1 en 2 blijven op het plein bij de juf.

De schoolbel gaat 2 minuten voor aanvang van de les zodat we op tijd kunnen beginnen! 

 

Pauzes

Om 10.00 gaan de kinderen buiten spelen (kleine pauze). Er is dan toezicht door de leerkrachten. De kleine pauze is een kwartier.

Om 12.00 uur gaan de kinderen nog een keer naar buiten (grote pauze). Daarna eten de kinderen samen met de eigen leerkracht een broodje in de klas . Voor deze pauze is door de ouders overblijftoezicht geregeld. De grote pauze is 30 minuten.

 

Tussendoortje en lunch

Halverwege de ochtend krijgen de kinderen tijd om een tussendoortje te eten.  Kinderen kunnen daar fruit, koek en iets te drinken voor meenemen. Voor de lunch brood en drinken.

Snoeparme school

Sinds een paar jaar moedigen wij actief een gezonde levensstijl aan op school. We willen een zogenaamde ‘snoep-arme school’ zijn, zodat kinderen uitgroeien tot volwassenen die lekker in hun vel zitten. Behalve de voeding die ons vanuit de Bijbel wordt aangereikt (geestelijk voedsel) vinden we dat ook een gezonde levensstijl past als basis voor goed leven. Daarbij zijn er best momenten dat er een ongezonde lekkernij wordt gegeten. Maar in de normale schoolgang moet het naar ons idee vooral normaal zijn om gezond te eten.

 

Bewegingsonderwijs 
Sport en beweging vinden we heel belangrijk! We maken gebruik van een speelzaal in ons gebouw en de gymzaal naast de school. We verwachten van alle kinderen dat ze gymkleding hebben: gymschoenen (geen zwarte zool) en gymkleding (korte broek en t-shirt of turnpakje). Die brengen ze op de dag van de gymles mee. Er is een periode van 6 weken dat kinderen van groep 4 t/m 8 gaan zwemmen.

 

gym

 

groep 1/2

maandag

groep 3/4

maandag

groep 5/6

maandag

groep 7/8

maandag

 

Themazwemmen

Dagen en tijden worden nog bekend gemaakt.